mintos

zaterdag 31 maart 2012

Voor en nadelen goud kopen


Zoals elke belegging heeft ook het kopen van goud voor en nadelen. Het kan zijn dat u deze niet altijd helder voor de geest staan als u bekijkt welke winsten er mogelijk zijn met het beleggen in goud en welke voordelen goud kopen u kan bieden. Toch is het goed om ook even stil te staan bij de nadelen goud kopen in kan houden.
Dat goud kopen voor en nadelen heeft mag duidelijk zijn voor iedereen die zich in het beleggen verdiept heeft. Net als bij traditionele vormen van beleggen maken de verschillen in de koers grote winsten mogelijk maar kunnen ze ook tot situaties lijden waar u geen winst maakt of zelfs verlies lijdt. Dit is nu eenmaal het risico van goud kopen en dit is ook het risico dat u loopt bij andere vormen van beleggen. Toch is dit voor heel veel mensen geen reden om niet aan goud kopen te beginnen. De meeste mensen die in goud willen beleggen zullen vooraf bestuderen wat er bij het beleggen in goud komt kijken. Dit is natuurlijk ook erg verstandig want zonder de nadelen van goud kopen te weten neemt u risico’s die u anders wellicht niet zou nemen. Dit kan zeker het geval zijn als u zich alleen laat lijden door de voordelen van goud kopen die u vaak te horen krijgt van mensen die opgeven van de winsten die zij hebben gemaakt met het beleggen in goud. Het beste kunt u deze verhalen laten voor wat ze zijn en voor het goud kopen voor en nadelen zelf afwegen waarna u uw eigen mening op zal moeten maken.
Het belangrijkste van de nadelen van goud kopen zal de onzekerheid van de ontwikkeling van de goudprijs moeten zijn. Op het moment dat u een hoeveelheid goud koopt weet u niet hoe de prijs zich zal gaan ontwikkelen. U kunt voor uzelf een redelijke inschatting maken en dat is ook zeker nodig voordat u goud koopt, maar u kunt nooit zeker weten welke kant de koers van goud op gaat. U zult van uw beleggingsadviseur eenzelfde waarschuwing krijgen als u over traditionele vormen van beleggen aan het praten bent en in deze zin is het beleggen in goud niet anders. Toch wegen voor veel mensen de voordelen van goud kopen zeker op tegen de nadelen. De ontwikkeling van de koers van goud die de laatste tien jaar is waar te nemen zijn dan ook voor zeer veel mensen aanleiding geweest om de overstap te maken van traditionele beleggingsvormen naar goud of van het bekende sparen naar het beleggen in goud. Natuurlijk is het te hopen dat al deze mensen voor het goud kopen voor en nadelen afgewogen hebben maar het is voor deze mensen zeker mogelijk om mooie winsten te behalen.
                                             
Bij het goud kopen voor en nadelen afwegen zult u zorgvuldig moeten doen bij elke vorm van goud kopen die u overweegt. Hierbij maakt het geen verschil of u 1 gram goud kopen wilt of wellicht 100 gram goud kopen wilt. Dat goud kopen voordelen biedt als het aan komt op de mogelijke winsten die u kunt behalen is duidelijk maar u moet de nadelen niet uit het oog verliezen. Ook als u kiest voor goud spaarplannen of het sparen van geld op een goudspaarrekening zal goud kopen nadelen met zich mee kunnen brengen. Zoals altijd echter zijn het de voordelen die het kopen van goud u op kan leveren die voor de meeste mensen de doorslag geven om in goud te gaan beleggen of om gewoon goud te kopen.
Ook in fysieke vorm heeft goud kopen voor en nadelen die u goed moet overwegen voordat u hiertoe besluit. De voordelen van goud kopen zijn dan dat u het goud zelf in uw bezit hebt en u te allen tijde zelf besluit wanneer u tot verkoop over gaat. U kunt ook zelf besluiten hoeveel goud u wilt kopen en als het een keer financieel tegen zit kunt u zonder problemen een aankoop over slaan. Ook zult u geen extra kosten hoeven te maken om ergens een opslag te huren om uw geld veilig op te laten bergen. Hier staan als nadelen van goud kopen tegenover dat u zelf voor een veilige opslag moet zorgen en als u hier nog niet over beschikt dan zult u daar in moeten investeren. U zult dan op z’n minst een goede kluis moeten laten instaleren en de verzekering zal ook vaak aanvullende eisen gaan stellen op het gebied van de beveiliging van uw huis. Uiteindelijk heeft fysiek goud kopen voordelen die de investeerders in goud overtuigen dat hun investering en de daarmee mogelijke winsten op wegen tegen het risico van goud kopen.
Uiteindelijk zult u het altijd zelf zijn die de afweging moet maken of goud kopen voor en nadelen heeft waar u mee kunt leven. U zult echter te allen tijden zelf heel goed op moeten letten waar u aan begint. Wat ons betreft is het duidelijk dat de voordelen van goud kopen en het voordeel dat het u op kan leveren op wegen tegen de nadelen. U zult zich altijd goed voor moeten laten lichten en u zult altijd zelf het nodige onderzoek moeten doen voordat u aan een belegging deel gaat nemen. Dit is ook zo als u aan andere beleggingen gaat beginnen en dit is voor goud niet anders. Als u dat doet dan zal goud kopen voordelen bieden die veel verder kunnen reiken dan elke andere vorm van het vast zetten van uw geld, zei het door middel van beleggingen of op een andere manier. De rendementen die u met goud kopen en verkopen kunt behalen kunnen al snel oplopen tot tien procent per jaar en dat zult u ergens anders niet zomaar mee kunnen bereiken. Ook u kunt deze rendementen behalen door u goed voor te bereiden en kennis op te doen over het beleggen in goud. U zult over goud kopen voor en nadelen af moeten wegen en wel overwogen beslissingen nemen. Als u dat doet dan liggen mooie winsten in het verschiet.

Beste aanbieder goudrekening

Geen opmerkingen:

Een reactie posten