zaterdag 28 april 2012

Commonwealth bank of Australia 4,625% in NOK


CommonWealth Bank of Australia: rendement van 4,15% in Noorse kroonTerwijl de eurozone lijkt verzwolgen te worden door een steeds meer uitzichtloze crisis, bieden andere economieën nog mooie vooruitzichten.
Commonwealth Bank of Australia speelt in Australië een leidinggevende rol op het gebied van financiële diensten, zakenbankieren, fondsbeheer, institutionele bankoperaties en verzekeringsproducten.
Tussen 1 juli en 31 december 2010 liet CBA een nettowinst van 3,052 miljard Australische dollar optekenen, wat neerkwam op een stijging met 5%. De bank staat bij Standard & Poor’s AA genoteerd.
Het bijzondere aan deze obligatie is dat ze uitgedrukt is in Noorse kroon. Sommige analisten zien in die munt een goed alternatief voor de eenheidsmunt. De goede gezondheid van de Noorse economie kan met name toegeschreven worden aan de grote grondstoffenrijkdom van het land en vooral aan de olieontginning.
Deze obligatie bied een coupon van 4,625% maar de huidige koers is 104,25 dat maakt samen nog een rendement van slechts 3,351%
Dit alles maakt dat deze obligatie niet aantrekkelijk is we zitten met een wisselrisico en op de spaarmarkt,namelijk op een termijnrekening op 3 jaar  aangeboden door NIBC krijgen we een Brutto rendement van 3,5%  dit zonder risico.
Daarom raad ik ook deze obligatie af.
ISIN Code = xs0603328278
Coupures = 10 000 NOK
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten