mintos

maandag 14 mei 2012

Spaargids

Blijkbaar zijn er veel mensen niet opgezet met de komst van dit blog ! Zopas werd mijn account bij spaargids geblokeerd !
Intussen een mail gekregen van spaargids.be dat mijn account terug actief is.

8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Enige nuance is hierbij wel nodig.

   Volg de discussie op

   http://www.spaargids.be/forum/links-verwijderd-t12958-30.html#p119297

   Verwijderen
 2. Dus niet enkel de link is verwijderd ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als Julus cesar heb ik hiervan melding gedaan op spaargids.

  Meteen ook een vraagje;

  Zou het mogelijk zijn een hint te kunnen geven waar jij die obligaties kunt kopen ?

  VB die bekaert kan ik maar kopen aan 104...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spijtig van de afsluiting van je account op spaargids.

  Volgens mij bracht je info op spaargids toegevoegde en correcte informatie voor mensen op zoek naar een obligatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. : BE6213295577 staat inderdaad genoteerd via luxnext aan bijna 104% maar dit hangt ook af van beurs tot beurs zo noteert inderdaad ook aan 100% via de duitse beurs ! Daarom moet je altijd aankopen via iemand die de laagste koers zoekt op de beurs.Daarom is ook de goedkoopste niet altijd de beste keus.Bijvoorbeeld Dexia bank speurt de beurs af en koopt aan de laagste koers maar de kosten zijn er 0,6% en 10€ bewaarloon per lijn die zij niet hebben uitgegeven!Een enkele obigatie kan gerust op 5 verschillende beurzen noteren.
  Hopelijk ben je hiermee geholpen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je tips en je blog, maar kan je per tip ook "tippen" waar je de obligatie het voordeligste koopt? Zelf koop ik aandelen via Binckbank, maar hun obligatieaanbod is zeer beperkt...

   Verwijderen
 6. De kunst bestaat erin de grote van uw portefeuille uit te spelen.
  De grootbanken hebben de meeste opties wat obligaties betreft maar rekenen hiervoor hoge kosten aan. Maar bij groter volumes kunnen die tarieven zakken naar de tarieven zoals Binckbank.
  Binckbank kan trouwens ook handelen via verschillende platforms maar nemen de meest liquide markt zodat de kans tot aankoop op zijn hoogst is.Zo word ook de Luxemburgse markt gemeden omdat ze te klein is.
  Andere banken zoals dexia zoeken eerst het goedkoopste tarief als de obligatie op verschillende markten actief is tegen de zelfde koers kiezen ze de optie waar er minst kosten aan verbonden zijn.
  De obligatie van Bekaert heeft een volume van 100 miljoen Euro die de zelfde dag van uitgifte al volledig was verkocht KBC heeft het grootste deel hiervan verkocht . Kleinere delen zijn verkocht door andere instellingen waarvan ook een klein gedeelte noteert in Duitsland waarvan de koers nu momenteel 100% is in plaats van de 104% op euronext .Daarom is het ook altijd belangrijk bij aankoop van deze obligaties een maximum order in te stellen want anders bij te weinige liquide middelen van een markt wordt anders de obligatie aangekocht via een andere markt waarvan de aankoopkoers in dit geval met 4% verschild. Bij elke obligatie is de situatie verschillend van de meeste obligaties bestaat er zelfs geen markt maar word verhandeld tussen de verschillende instellingen (Vraag en aanbod)In vele gevallen is Binckbank de goedkoopste maar hun aanbod is inderdaad zeer beperkt.

  BeantwoordenVerwijderen