mintos

vrijdag 4 mei 2012

Solarworld AG 6,375% en 6,125%


Solarworld

                                      
Solarworld is gevestigd in Duistsland en geeft 3300 mensen in dienst over verschillende vestigingen in Duitsland,Spanje,Franfrijk,Zuid-Afrika en de VS.
Het bedrijf produceert zonnepanelen maar heeft sterk te kampen met de Chinese concurentie.
De troef van het bedrijf is dat ze het volledige productieproces is handen hebben ze produceren namelijk zonnepanelen van zand tot paneel .
Deze obligaties zijn zeer ver weggezakt op de markt.Maar bij terugbetaling van de obligatie kan dit een forse winst betekenen.
Dit is in elk geval een obligatie om zeer beperkt in te investeren.
Omdat de koers zo laag staat kun je in dit geval nooit veel geld verliezen maar er wel veel winnen.

Isincode                coupon           koers          rendement             vervaldatum           coupures

XS0641270045    6,375%        31,74           45,414%               13-07-2016          1000€
XS0478864225    6,125%        29,25           43,844%               21-01-2017          1000€
  2 opmerkingen:

 1. Gij lijkt geen benul te hebben van het risico dat dergelijke obligatie inhoudt !

  ... een forse winst bij terugbetaling !
  ... in dit geval nooit veel geld verliezen maar er wel veel winnen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stel dat deze obligatie in het slechste geval nooit zijn geld terugbetaald.Maar hij betaald wel zijn coupons uit voor 5 jaar aan 6,375% dan heb je slechts 50€ per 1000€ verlies gedaan ! En daarvoor moet eerst het aandeel van solarworld volledig verdampen en het bedrijf failliet zijn en dan nog sta je vooraan in de lijst van de schuldeisers.Met andere woorden is de kans groot dat deze obligatie dan nog een gedeelte terugbetaald van de inleg.Zo'n groot risico is dat niet in mijn ogen ! Maar wel een berekend risico ! Denk dat er daarom ook duidelijk staat dat dit een obligatie is om ZEER BEPERKT in te investeren !
  Als je slechts een gedeelte terug krijgt van de 100% die deze obligatie waard is gerekend met de huidige koers dan maak je nog steeds een mooie winst.
  Als je alle risico wil mijden dan investeer je beter niet in zulke obligaties ,akkoord ! Maar in het huidige klimaat steek je dan ook best u geld in een sok en hoop je dat er geen inbrekers passeren. Want op spaarrekeningen doe je ook verlies als je de inflatie rekend. Investeren en goede spreiding is de boodschap . Mensen zijn zoals mieren en schapen de ene loopt naar hinder en ze lopen allemaal achter. Kopen wanneer iedereen verkoopt en omgekeerd dat is de regel en alles goed opvolgen.

  BeantwoordenVerwijderen